Cultura

El Grec s'uneix a la xarxa Kadmos juntament amb els festivals d'Avinyó, Atenes i Istambul

Teatre

El Festival Grec de Barcelona està entre els impulsors de Kadmos, una nova xarxa europea de festivals mediterranis dedicats a les arts escèniques, que també compta amb la participació del Festival d'Avinyó, el Festival d'Atenes-Epidaure i el Festival Internacional de Teatre d'Istanbul.

En els últims anys, ja hi ha hagut col·laboracions entre aquests esdeveniments per coproduir alguns muntatges, però ara els vincles s'estrenyen amb aquesta xarxa, que rep el nom de Kadmos en honor al fill del rei Tyr de Fenícia (actual Líban), un gran viatger que va fundar la ciutat de Tebes i és reconegut per haver establert les primeres transmissions de coneixement entre orient i occident.

Els quatre festivals s'han associat en aquest projecte per descobrir junts artistes d'arreu de la Mediterrània, intercanviar pràctiques de treball, facilitar la mobilitat i la trobada dels agents culturals, integrar les reflexions polítiques i socials de la geografia compartida i inscriure's en la dinàmica de les grans orientacions europees, com són el procés de Barcelona i la Unió per la Mediterrània.

Per al 2009, Kadmos ja ha preparat activitats conjuntes. La coproducció de l'espectacle La Guerra dels fills de la llum contra els fills de les tenebres, dirigit pel cineasta Amos Gitai i amb la presència de Jeanne Moreau. Aquest muntatge es presentarà en els escenaris a l'aire lliure dels diferents festivals durant el juliol i també arribarà al Teatre de l'Odéon de París l'any 2010. A Barcelona, a l'amfiteatre del Grec, es veurà el 17 i 18 de juliol.  A banda, els festivals impulsaran els viatges de Kadmos, per oferir llocs d'intercanvi i trobades a joves professionals, ja siguin actors, directors, escenògrafs o productors. Aquests viatges es desenvoluparan els propers anys en cooperació amb programes que donen suport a la mobilitat en l'espai euromediterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.