cultura

Torrent s'afig a l'homenatge Estellés convocat enguany

Els organitzadors esperen una afluència de més d'un centenar de persones a les instal·lacions del Museu Comarcal Josep Ferrís.

Aquest estiu partia la proposta feta per l'escriptor Josep Lozano, de celebrar el naixement de Vicent Andrés Estellés amb un encontre que reforce o done cohesió en defensa d'allò que és consubstancial amb el sentiment dels valencians, allò que identifica: la cultura, la llengua i el País.

La proposta està basada en la festa que fan els escocesos per celebrar el naixement de Robert Burns, el poeta nacional d'Escòcia. On després d'un àpat es reciten i canten poemes del poeta i d'altres lletraferits.

A Torrent, el col·lectiu Safranar i l'associació La Gavella són els que han tingut la idea de celebrar la I Festa Estellés. Una proposta que se substancia el dia 10 de setembre a les 21 hores al Museu Comarcal de l'Horta Sud, Josep Ferris, on hi ha previst compartir el sopar, llegir poemes i fer una conjura pel futur del País Valencià acompanyats del cantautor Miquel Pujadó i l'associació estellesiana Rodonors Invictes.

Hi ha vida malgrat tot

Pere Rossell

Gràcies que encara hi ha a Torrent persones que organitzen actes que fan reviscolar el sentiment local, sense caure en la nyonyeria, ni el radicalisme blaver més surrealista. Gràcies que hi ha gent que pensa en reviscolar la cultura amb projecció europea i organitza trobades de cantants i escriptors que parlen com nosaltres, que pensen com nosaltres i que treballen com nosaltres. Gràcies que hi ha gent que, periòdicament, sap que s'ha de fer en dates ben assenyalades com el 9 d'Octubre, el Nadal Valencià, el febrer de la Flor, el març de les falles alternatives, el 25 d'abril, el 24 de juny... que celebra i recorda els nostres autors: Valor, Estellés, Martí l'Humà, Vicent Ferrer, Martí Domínguez, Gonçal Anaya. Aquesta gent sap que no podem permetre ni un any més l'existència de barracons de llanda, de contenidors de xiquets i xiquetes, escampats per les nostres escoles públiques, mentre regalen terreny a la Universitat Catòlica per tot el morro. Encara hi ha vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.