cultura

cultura

Front comú per promoure el patrimoni intangible

Cambrils, el Catllar, Cornudella i la Morera impulsen els atractius turístics intangibles

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i el director dels serveis territorials de Tarragona, Àngel Xifré, han signat convenis de col·laboració amb els ajuntaments de Cambrils, el Catllar, Cornudella del Montsant i la Morera del Montsant per impulsar els seus atractius turístics intangibles. Cambrils fomentarà un turisme basat en la Guerra dels Segadors, el Catllar promocionarà el patrimoni medieval entorn dels Castells de la Frontera del Baix Gaià, Cornudella del Montsant impulsarà el seu llegat andalús i musulmà i la Morera del Montsant fomentarà un turisme que està associat al monestir Cartoixa d'Escaladei.

La signatura d'aquests convenis s'emmarca en el pla de recursos turístics intangibles de Catalunya, amb què s'identifiquen prop de 2.000 recursos a tota la geografia catalana. Fins ara, ja són una cinquantena les poblacions que s'han unit a aquesta iniciativa. El conseller Huguet va explicar que la signatura del conveni vol ser un reconeixement del potencial turístic que suposa utilitzar elements de la història d'aquests municipis, molt importants per al conjunt de la història de Catalunya.

Aquest acord compromet la Generalitat i els ajuntaments implicats a utilitzar polítiques de foment, promoció i desenvolupament de recursos al voltant d'aquest atractiu turístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.