Cultura

Albert Solé recupera el Goya i titlla el lladre de "delinqüent"

Cinema

El documentalista Albert Solé ha pogut recuperar el Goya guanyat per Bucarest. Segons ha explicat aquest dilluns a la nit, va rebre una trucada del subdirector d'El Mundo que li notificava que tenien el seu Goya guardat a la caixa forta del diari. Aquest dimarts l'ha d'anar a recollir de mans del director, però Solé ha explicat que ell no hi pot anar i que hi anirà algú de l'Acadèmia. Segons Solé, ha estat un episodi lamentable i ha assegurat que qui li va robar l'estatueta es va equivocar si el que volia era protestar "contra el nepotisme i el sectarisme del cinema espanyol", segons publica El Mundo. "Havia d'haver robat una estatueta relacionada amb la industria del cinema i no la meva".

El cineasta ha manifestat el seu disgust per com han anat les coses, ja que creu que aquesta anècdota ha enterbolit el que per a ell és realment important, que és la consecució del guardó. Albert Solé ha dit que tot plegat li planteja moltes preguntes i molts dubtes. "D'entrada, aquest crític que diu que va robar la meva estatueta com a mesura de protesta contra el cinema espanyol és un delinqüent que va abusar de la bona fe da la vigilant del guarda-roba", ha dit Solé. El cineasta ja ha manifestat que no denunciarà el lladre, "perquè això encara li donaria més publicitat", ha dit, i ha afegit que l'ha molestat molt l'espectacularitat que ha tingut l'incident.

Solé va deixar l'estatueta al guarda-roba de la discoteca on se celebrava la festa posterior al lliurament dels Goya. Quan el va anar a recollir, la noia que vigilava el guarda-roba li va dir que l'havia donat a un home amb ulleres. En arribar a Barcelona sense el seu Goya, Solé va recordar al lladre que el premi "només té valor simbòlic" i que per a ell era important "recuperar-lo". Un cop ha acabat l'episodi, Solé ha manifestat que ell es dóna per satisfet d'haver recuperat el guardó i veure'l a la seva prestatgeria, "que és on ha de ser".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.