Cultura

L'OBC obre la temporada amb el programa de compositors catalans que interpretarà a Frankfurt

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) inaugura aquest cap de setmana la temporada 2007-2008 amb un programa d'obres representatives de la cultura catalana, que després portarà a la Fira del Llibre de Frankfurt i en què destaca una composició inspirada en el Llibre vermell de Montserrat.

L'OBC interpretarà obres d'Antoni Soler, Bernat Vivancos, Eduard Toldrà, Joan Guinjoan, Frederic Mompou i Robert Gerhard demà i diumenge a l'Auditori de Barcelona i el dia 10 a Frankfurt. Els concerts seran dirigits per Salvador Mas i interpretats per la soprano Ofèlia Sala.
Al concert s'hi podrà gaudir del classicisme de les sonates d'Antoni Soler, s'hi evocarà el modernisme gaudinià de la mà de Guinjoan i l'estètica noucentista de Mompou, als quals se suma el futur de la música catalana sota la batuta de Vivancos.

L'OBC interpretarà Tres sonates, d'Antoni Soler, en versió orquestral de Ricard Lamote de Grignon; Còdex. Tres glosses sobre fragments del Llibre vermell de Montserrat, de Bernat Vivancos; La rosa als llavis, d'Eduard Toldrà, sobre textos de Joan Salvat-Papasseit; Trencadís, de Joan Guinjoan; Combat del somni, de Mompou, en versió orquestral d'Antoni Ros Marbà, i Danses de Don Quixot, de Robert Gerhard.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.