Cultura

Adéu a la televisió analògica

Un acte simbòlic celebrat aquest migdia a la Torre de Collserola ha escenificat l'apagada analògica i ha donat la benvinguda a la nova tecnologia digital, la TDT

La televisió analògica, la tele com la vèiem fins ara, ja no existeix. Des de les 12h d'aquest dimarts 30 de març, Catalunya només pot veure la televisió de forma gratuïta i via terrestre a través de la TDT. En un acte simbòlic des del centre emissor de Collserola, que dóna cobertura a prop de 4 milions d'habitants de set comarques (Alt Penedès, Anoia, Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental), s'ha donat per enterrada la televisió analògica i s'ha donat la benvinguda a la nova tecnologia digital.

Tres milions de catalans ja van deixar de rebre el senyal analògic des que es va iniciar l'apagada el juliol del 2009. Per als catalans que encara no puguin veure la televisió per TDT per qüestions de falta de cobertura, la Generalitat habilitarà la recepció via satèl·lit com a solució excepcional.

El secretari general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Carles Mundó, ha assegurat, després d'assistir a l'apagada, que "avui no s'acaba res, sinó que comença una nova era", en què, gràcies a aquesta nova tecnologia, els usuaris tindran accés a una oferta més gran de canals de televisió gratuïts i podran gaudir d'una millor qualitat d'imatge i so, segons que ha destacat.

Mundó ha dit que es preveu que a partir d'ara es rebi el mateix nombre de queixes de ciutadans que no poden accedir a la TDT que les que s'han comptabilitzat en les fases anteriors del desplegament, i ha assegurat que la cobertura de la TDT ratlla el 100%, percentatge superior al qual cobria l'analògica.

Ha destacat també que la Generalitat es compromet a facilitar el senyal digital a través de satèl·lit a aquells usuaris que, per problemes aliens a ells, no puguin accedir a aquest servei.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.