cultura

aiguamúrcia

Espais funeraris de Santes Creus, al descobert

L'Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus celebrarà la festa anual el 2 d'octubre

El públic podrà conèixer al detall els espais funeraris del monestir de Santes Creus. Serà el dissabte, dia 2 d'octubre, en el marc de la programació de la 63a festa anual de l'Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus. La historiadora i mestra Pilar Vives Corbella convidarà els espectadors a fer Un passeig per la vida i la mort, una conferència que es podrà seguir al mateix recinte monacal a partir de dos quarts de vuit de la tarda.

Justament, un quart d'hora abans, els organitzadors de la festa hauran dedicat un homenatge als socis que fa més de cinquanta anys que pertanyen a l'entitat.

La jornada de la celebració anual la inaugurarà a un quart de set de la tarda Teresa Maria Viñolas Vidal, doctora i professora d'història medieval a la Universitat de Barcelona, que parlarà de La visió de la mort a l'edat mitjana.

Els responsables de l'Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus obsequiaran els assistents amb un refrigeri que inclourà diferents productes de la comarca.

Festa al monestir

D'altra banda, aquest dissabte, dia 18 de setembre (19 h), el monestir de Santes Creus commemorarà el 850è aniversari de la seva fundació amb un concert a l'església del monestir que serà protagonitzat per la Capella de Ministrers, que dirigirà Carles Magraner.

Un dels projectes de més envergadura que ha dut a terme el monestir cistercenc amb motiu dels més de vuit segles d'existència és la restauració de les dues tombes reials i l'estudi en profunditat de les restes momificades de Pere el Gran, rei de la corona d'Aragó i comte de Barcelona, que va morir prematurament l'any 1285, als 45 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.