Cultura

L'actriu Jessica Lange farà una lectura dramatitzada de 'La plaça del Diamant' a Nova York

Festivals

L'actriu nord-americana Jessica Lange serà l'encarregada d'inaugurar el festival Catalan Days, organitzat per l'Institut Ramon Llull, que se celebrarà a Nova York durant el mes de maig. Lange protagonitzarà una lectura dramatitzada de l'obra La plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda, coincidint amb la publicació de la traducció a l'anglès de l'última obra de l'autora: La mort i la primavera. Aquest és el plat fort de la programació del festival Catalan Days, que portarà a Nova York un tast de la música, la dansa, el teatre, el cinema, la gastronomia i la literatura catalanes.

El festival Catalan Days, que se celebrarà a Nova York del 2 al 22 de maig, pren el relleu al Made in NY, que es va celebrar el 2007 amb motiu de l'exposició Barcelona & modernity al Metropolitan Museum, però aquest cop amb una programació més extensa i ampliant el nombre d'espais que acolliran activitats culturals catalanes.

Aquestes activitats tindran com a seu alguns dels centres culturals més prestigiosos de Nova York, com el Baryshnikov Arts Center, el Jazz Standard, el Carnegie Hall i la Film Society del Lincoln Center. Serà la presentació artística de cultura catalana mes gran que l'Institut Ramon Lull ha organitzat als Estats Units. "La idea és ser present a les institucions de la ciutat i tenir impacte a la vida cultural novaiorquesa", explica Borja Sitjà, director de l'àrea de creació de l'Institut Ramon Llull.

El festival obrirà amb una lectura dramatitzada de La plaça del Diamant a càrrec de l'actriu Jessica Lange, guanyadora de dos Oscars, en un espectacle dirigit per Joan Ollé, que ja va interpretar als escenaris madrilenys Ana Belén.

Les novetats
Una de les novetats de la programació és que es portarà a Nova York un tast del Sónar, el festival internacional de música avançada i art multimèdia de Barcelona, en què participaran els DJ Marcel·lí Antúnez, Reactable, DJ Rupture, Prefuse 73 i Balago, entre d'altres. Serà el 12 de maig, sota el nom SonarSound NYC.

Una altra de les novetats d'enguany és que la gastronomia catalana s'incorpora a l'agenda. S'han programat concerts a càrrec de Llibert Fortuny, Agustí Fernández, Alexis Cuadrado i el seu Cuarteto Ibérico i Chano Domínguez, entre d'altres. Els assistents podran degustar les creacions de cuina catalana tradicional a càrrec del cuiner Isma Prados.

També hi haurà degustació de gastronomia catalana als espectacles teatrals que es faran al Baryshnikov Arts Center. Actors nord-americans com Damian Young, Greg Keller i Kate Valk participaran a les lectures dramatitzades de tres obres: El mètode Grönholm, de Jordi Galceran; Plou a Barcelona, de Pau Miró, i Après moi, le déluge, de Lluïsa Cunillé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.