Cultura

El primer equip del Barça inspira històries

Teatre

Al setembre, al Coliseum hi haurà Què; al TGB, La parella és...; al Victòria, Spamalot; al Tívoli, Mortadelo y Filemón; a l'Apolo, Fama. I més que encara no sabem. Els musicals van tornant a Barcelona, no sempre en català, però tornen. I la productora catalana Stromboli, de la qual Joan Lluís Goas és director, ens anuncia un muntatge potent: Barça, més que un musical: "Aquest setembre tindrem força estrenes, però per a la temporada 2009/2010, tenim previst muntar Barça, més que un musical i Spectacular! Moulin Rouge. La primera serà en català i la segona en molts idiomes, però principalment en català", ens diu. Com hem vist recentment al Lliure amb l'obra Dies de partit, de David Plana, el Barça inspira històries.

I com Dia de partit, Barça, més que un musical, no estarà pensat per als aficionats al futbol, però en aquest cas hi tindrà més a veure. Podria parlar de la història del club lligada a la història del país i de la sociologia dels seguidors, tot des d'un enfocament musical. Però res és segur quan no hi ha autor. Encara no s'han acabat de lligar els creadors del text, ni de la coreografia, ni de la música, ni la direcció, però tenen clar que "seran respectuosos amb la història del club". Amb aquesta premissa, ja compten amb el recolzament de la Fundació FC Barcelona. "Tot està en fase incipient", però.

Stromboli tenia previst per a aquesta temporada l'estrena de La festa, un musical construït amb cançons d'Els Pets. Primer s'havia d'estrenar al Poliorama, però l'èxit d'El llibertí, sense data de sortida, ho va ajornar. "No podíem fer el càsting fins que no tinguéssim les dates de l'estrena clares, era massa arriscat, els intèrprets han de treballar". La falta d'un teatre de mig format ha aturat tot el procés. "I paradoxalment Barcelona també té dèficit de sales de més de 1.000 localitats. Per fer espectacles com els de Broadway, Londres, París o Madrid ens hi hem de semblar en tot".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.