Cultura

Miguel Bosé i Leonard Cohen protagonitzen l'obertura i el tancament del Festival de Cap Roig

La trobada, que tindrà lloc al Baix Empordà del 5 de juliol a mitjans d'agost, comptarà amb Michel Bolton i James Taylor, que s'estrenen a Catalunya juntament amb sis grups musicals més

Els cantants Miguel Bosé i Leonard Cohen seran els encarregats de l'obertura i del tancament, el 5 de juliol i el 15 d'agost, respectivament, del festival de música i dansa Jardins de Cap Roig, que se celebrarà a Palafrugell i a Mont-ras, al Baix Empordà, amb un cartell de vint noms destacats.

El festival, organitzat per l'entitat catalana Fundació Caixa Girona, comptarà amb Michel Bolton i James Taylor. El nord-americà Jamie Cullum també en serà un dels protagonistes. En total, el programa de Jardins de Cap Roig inclou vuit concerts, que seran estrenes a l'Estat, segons el director artístic de l'esdeveniment, Martín Pérez.

Raimon podrà cantar aquest any als Jardins de Cap Roig, després que l'any passat es va haver de suspendre el seu concert com a conseqüència de la pluja. Josep Carreras, artífex del festival, cantarà amb la soprano Isabel Rey en un recital en què comptarà amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per David Giménez.

Entre els noms poc habituals, destaquen el de la cantant Anastacia, que reapareix després d'haver superat un càncer, i la formació Chic, de música disco i encapçalada pel cantant Nile Rodgers.

En el mateix escenari en què actuaran els britànics UB40 cantaran els catalans Facto Delafé i Las Flores Azules.

Paco Ibáñez presentarà la seva Antología en un cartell que completaran Julio Iglesias, amb dues actuacions, i Raphael amb la seva gira 50 aniversari. Els gallecs Luz Casal i Carlos Núñez actuaran també a l'espectacle, però aquesta vegada per separat.

D'altra banda, el festival dedicarà una atenció especial a la dansa, amb una gala de ballet a càrrec de les Estrelles de l'Òpera de París, de repertori bàsicament neoclàssic. La bailaora Sara Baras, actualment immersa en una coreografia sobre el personatge de Carmen, portarà també a Catalunya el seu Juana la Loca.

La Locomotora Negra i la Coral Sant Jordi protagonitzaran una cantata sobre textos de Salvador Espriu, en homenatge a la Costa Brava. La presència d'artistes catalans es completarà amb creadors emergents com Mazoni, Silvia Pérez o Bikimel.

Les entrades del festival sortiran a la venda dilluns que ve i oscil·len entre els 25 euros, preu mínim d'una entrada per sentir Marina Rossell, i els 225 de l'entrada més cara per al concert de Leonard Cohen.

"Racionalització de les despeses"

El festival té aquest any un pressupost de 3.300.000 euros, un 25% més baix que el de l'any passat, ja que s'han "racionalitzat les despeses" i s'ha aconseguit preus més competitius en serveis com ara generadors o hostesses, segons ha informat el president de la Fundació Caixa Girona, Arcadi Calzada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.