Cultura

Un Picasso d'estrena

La Fundació Palau, a Caldes d'Estrac, ha començat un intens procés de remodelació de l'exposició permanent que s'inaugurarà el 24 d'octubre amb una joia nova: un dibuix de Picasso. Maya Picasso, filla del pintor, ha certificat una obra del fons de Josep Palau i Fabre que es considerava falsa. És un dibuix realitzat amb llapis de colors sobre paper que representa una dona amb barret, de perfil, probablement procedent de la col·lecció Junyer i exposat a les Galeries Dalmau el 1912.

Palau i Fabre va mostrar l'obra a Picasso en una de les seves entrevistes de treball per tal d'incloure-la al llibre Picasso a Catalunya, convençut de la seva autenticitat. L'artista va escriure una x i el mot faux (fals) sobre la signatura, ja que aquesta era apòcrifa i realitzada posteriorment. Palau i Fabre va entendre que la falsedat es referia al dibuix i no només a la signatura, malentès que ara les explicacions i el certificat de Maya Picasso han aclarit.

Òbviament, la peça passarà a formar part de la nova exposició. Cal esperar el 24 d'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.