cultura

Compromís per Paterna demana que les biblioteques del poble esdevinguen mediateques

La coalició proposa que tots els centres municipals de lectura tinguen material audiovisual per a la consulta i el préstec als usuaris.

Compromís per Paterna considera que un poble com Paterna, amb la població tan dispersa, necessita més punts que oferisquen el servei de mediateca a la ciutadania, amb la qual cosa totes les biblioteques i agències de lectura que hi ha, haurien de tindre com a objectiu aquesta evolució.

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, recorda a l'alcalde, Lorenzo Agustí, que «la cultura ha d'estar a l'abast de tots i descentralitzar així el servei de mediateca que ara només es dóna a l'agència de lectura de Campament».

Les mediateques, considerades com a centres de consulta d'informació digital, són, segons Ripoll, «un recurs, per exemple, per a gran part dels estudiants que acudeix a Internet o als suports audiovisuals per a buscar dades. Els cd, dvd, les microfitxes, els vídeos, els microfilms i d'altres donen la possibilitat d'emmagatzemar molta informació que fins i tot es pot consultar en línia, necessitant només ordinadors per tal d'accedir a ella».

Actualment, el municipi de Paterna compta amb la biblioteca de la Canyada, la de la Cova Gran i les agències de lectura de Campament, la Coma i Terramelar. El servei de mediateca només es dóna a l'agència de lectura de Campament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.