cultura

La Biblioteca d'Agullent presenta la restauració d'alguns llibres i documents històrics

Entre ells es troba el ”Privilegi Reial”, de 1585

El llibre del Privilegi Reial de 1585, que atorga a Agullent l'estatus d'Universitat i per tant, de municipi autònom, és un dels documents que han estat restaurats per l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals, i que ha estat presentat a la Biblioteca Municipal.

Juntament amb aquest llibre manuscrit, també s'ha exhibit l'actuació realitzada al Privilegi del Forn, un pergamí de 1594 on s'atorgava a la Vila la potestat per a obrir un forn. També s'ha presentat la restauració del Llibre de Consells de 1592-1644. Un volum de gran valor històric i sentimental, doncs en ell s'arrepleguen les vicissituds de la pesta que afectà a la població al 1600, i el vot de la festa del Miracle que es decretà realitzar cada 4 de setembre, i que encara es manté viu ara.

Les tres obres històriques han estat sotmeses a processos de neteja per a eliminar humitats, brutícia i espores. També s'ha realitzat la rehidratació d'algunes parts, per a recuperar la flexibilitat, la reintegració de volums on calia i un tractament per a la seua futura conservació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.