cultura

argentona

La Sala tornarà a obrir les portes de manera puntual a partir del gener

L'equipament acollirà dos actes de la Festa Major d'Hivern, però l'alcalde descarta poder oferir una programació estable per “falta de pressupost”

La Sala d'Argentona, l'emblemàtic equipament cultural que fa onze anys que està tancat per reformes, obrirà “de manera puntual” les portes a partir del gener. De moment, l'únic que s'ha confirmat és que La Sala acollirà dos actes de la Festa Major d'Hivern, que se celebrarà els dies 8 i 9 de gener. Concretament seran el ball i el concert de festa major els espectacles que es faran a l'edifici.

L'alcalde d'Argentona, Pep Masó, explica que “l'objectiu és intentar obrir-la molt puntualment”, ja que per motius pressupostaris és “ara per ara, impossible sostenir La Sala i dotar-la d'una programació estable”. Tot i això, l'alcalde assegura que “hi ha moltes ganes d'obrir l'espai i fer-hi activitats regulars, però encara no hi ha data per poder arribar a aquesta fita”. En aquest sentit, Masó explica que, al llarg d'aquests onze anys, de moment, ja s'han invertit 7 milions d'euros en reformar La Sala.

D'altra banda, l'alcalde revela que encara s'han de fer feines d'adequació a l'equipament, com instal·lar portes acústiques a l'escenari per minimitzar l'impacte del soroll extern, adequar mínimament els focus i el cortinatge i refer una part del soterrani que va quedar malmès per les pluges.

Un cop renovada, La Sala d'Argentona tindrà singularitats com la situació dels serveis, vestuaris i sales en diferents nivells, i el disseny de les grades, que seran mòbils i permetran que, a banda de ser un teatre amb capacitat per a 450 espectadors, també es pugui convertir en una gran sala de ball per a gairebé un miler de persones.

LA FRASE

Hi ha ganes d'obrir l'espai permanentment, però a nivell econòmic ara és impossible
Pep Masó
alcalde d'argentona

LA XIFRA

7
milions d'euros
són el que, de moment, han costat els treballs per remodelar l'equipament argentoní


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.