Cultura

FÈLIX BRUNET I RAÜL RODRÍGUEZ

MAGS INTERNACIONALS DE GIRONA

“Girona enamora perquè té màgia i il·lusió”

Fèlix i Raül són dos mags de les comarques gironines amb dedicació exclusiva a l'art dels jocs de la il·lusió

S'estrenen com a socis, i avui obren les portes del seu establiment Màgic, al casc antic de Girona; l'àmplia oferta de possibilitats màgiques també es pot trobar a la seva botiga ‘on-line'

GIRONA I SALT
Mentre que en Fèlix Brunet va néixer a Girona l'1 de febrer de 1971, en Raül Rodríguez ho va fer a Salt el 29 de novembre de 1985. En Fèlix es va prendre de manera seriosa el món de la il·lusió als vint anys, en descobrir que l'art de produir efectes meravellosos a partir de la destresa manual es pot aprendre en els llibres. En canvi, en Raül als divuit anys va deixar d'estudiar el batxillerat per començar una brillant carrera professional com a mag.

Tots dos van començar de ben joves a interessar-se per la màgia. Ambdós, plens d'il·lusió, un bon dia van decidir tirar pel dret i fer-se professionals d'aquest art fascinant dels jocs de la màgia, englobat en el món de l'espectacle. Després d'haver-se consolidat com a mags i il·lusionistes de prestigi internacional, havent actuat gairebé arreu del món, en Fèlix i en Raül, que sempre han fet col·laboracions, van decidir associar-se i obrir una botiga en què s'hi pugui trobar el material necessari per a tots aquells que els agradi o sentin curiositat pel món de la màgia. D'altra banda, en el local hi ha un espai d'exposició de peces importants de museu que s'arrodoneix amb l'escola de màgia perquè els interessats que vulguin aprendre jocs i trucs, puguin fer-ho i pugui ser, potser, un estímul per endinsar-se més en aquest camp. El cas és que avui, 1 de novembre, en Fèlix i en Raül afegeixen a la seva carrera professional l'obertura de la primera botiga de màgia de la demarcació de Girona.

Com és que obrin botiga, escola i museu de màgia?

Doncs perquè a la ciutat de Girona som dos mags que vivim de la màgia i vam creure que, a més dels nostres espectacles, havíem d'omplir un buit que hi ha a la ciutat davant la demanda de nens i diferents persones interessades en la màgia. Volem facilitar que a la gent a qui agradi la màgia no tingui por d'aprendre a fer jocs, encara que només sigui per a gaudir-ne com a temps de lleure. A Girona, no hi havia cap escola de màgia, ni tampoc cap establiment on trobar jocs. Per això vam pensar a obrir la botiga: per captar clients que estiguin interessats en la màgia i perquè no s'hagin de desplaçar a Barcelona per comprar material o satisfer la seva curiositat i aprendre trucs i jocs.

A més a més, també faran conferències?

A Girona hi ha dues associacions màgiques, que entre totes dues tenen més d'una cinquantena d'associats. Això fa que ja normalment, cada dos mesos, portem mags estrangers que vénen a fer conferències. Ara, a més d'obrir les portes a tots els mags associats que hi ha a les comarques gironines, aquestes conferències quedaran incorporades a l'escola de màgia.

Amb tanta màgia aconseguiran que Girona enamori encara més?

Ja ens agradaria que amb tota aquesta moguda ho féssim possible. Amb tot, cal deixar clar que Girona enamora perquè té màgia i il·lusió. Té molta màgia, moltes llegendes i un punt de misteri que atrau els visitants. I nosaltres volem que la gent a qui agradi la màgia i l'il·lusionisme pugui satisfer les seves necessitats a Girona mateix. A la botiga es trobaran dos dependents, que som nosaltres, mags professionals, que a més d'orientar-los en els jocs adequats segons les seves peticions, els ensenyarem com ho han de fer, i els hi vendrem.

Tothom pot fer màgia?

Qualsevol persona, sense tenir experiència prèvia, pot fer màgia. I a la botiga, vendrem jocs de diferents dificultats. Des d'iniciació fins a professional. Ara bé, això no vol pas dir que la botiga estigui pensada per al professional. Està pensada per acostar la màgia al gran públic. Aquesta és la idea que posem en marxa.

Qui aprèn més aviat a fer màgia, el nen o l'adult?

El nen té la facilitat de la memòria i com més jove, més coses es poden aprendre. En contrapartida, el nen no té la coherència de l'adult, que la psicologia l'aprèn molt més de pressa.

Com és que en l'apartat museu tindran una col·lecció de jocs d'un capellà que va ser mag?

Fa uns mesos, en una actuació, de casualitat, vaig conèixer l'hereu de mossèn Wenceslao Ciuró [explica en Fèlix] i em va comentar que tenia els jocs originals que el capellà va fer servir entre 1920 i 1960. A partir d'aquí, les coses van venir rodades quan jo li vaig fer esment que amb en Raül obríem una botiga de màgia a Girona. Tot plegat va acabar que ens han cedit els jocs per al local que inaugurem. I així, tenim una exposició d'aquest mossèn que va néixer a Castellterçol l'any 1895. Llavors aquesta exposició, a més de curiosa, és una mena d'homenatge al que va ser el primer mag i prestidigitador català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.