cultura

La biblioteca de Monturiol

Els únics llibres que es conserven de la biblioteca personal de Narcís Monturiol, el cèlebre inventor del primer submarí, l'Ictineu, s'han trobat a l'Observatori de l'Ebre, un centre mixt del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat Ramon Llull, situat a Roquetes. Es tracta concretament de més de mig centenar de volums, que segons sembla van ser utilitzats per l'enginyer figuerenc durant l'època en la qual es va dedicar a treballar sobre l'Ictineu. D'aquesta manera, segons ha informat l'Observatori de l'Ebre, aquests volums “podrien revelar als investigadors aspectes fins ara desconeguts o no demostrats del seu procés de creació”.

Els llibres, localitzats per la directora de la biblioteca de l'Observatori, Maria Genescà, han estat exposats per primera vegada al públic en l'exposició La biblioteca d'un inventor, i ja estan disponibles a una pàgina web creada per l'Observatori de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.