cultura

valls

La trobada de diables de les decennals de Valls, a punt

L'anomenada Mostra de Diables de la Terra tindrà lloc el 5 de febrer i hi participaran més de 650 dimonis

La Mostra de Diables de la Terra serà un dels actes destacats de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, que se celebraran a Valls del 28 de gener al 6 de febrer de 2011. Més de 650 dimonis es trobaran el dia 5 de febrer per participar en una de les mostres de cultura popular més importants de Catalunya i en què en aquesta edició hi haurà la presència de colles del País Valencià, les Illes Balears, Andorra i Bolívia, que al llarg del dia mostraran les diverses representacions que la figura del dimoni té en la cultura popular.

Així, la Santantonà del Forcall, ritual profanoreligiós que es desenvolupa al voltant d'un arbre de deu metres d'altura i on els participants encenen una barraca amb llenya per travessar-la, es representarà per primer cop fora d'aquest municipi del nord de Castelló, situat prop de Morella.

A més, les Falles d'Andorra la Vella, que destaquen per la seva espectacular desfilada fent rodar falles enceses, també hi seran presents juntament amb els Dimonis d'Alcúdia, una de les colles amb més tradició de les Illes Balears, i seixanta membres de la Casa de Bolívia a Barcelona, que representaran la Diablada, una dansa anomenada així per les espectaculars i coloristes màscares de dimonis que duen els ballarins. Aquesta dansa representa l'enfrontament entre les forces del bé i del mal, en una barreja de tradicions catòliques i ritus ancestrals dels Andes.

La jornada acabarà amb el tradicional correfoc, on s'ajuntaran, a més, els diables i colles infantils de Valls, el Morell, Tarragona, Cervera i Reus.

LA XIFRA

650
dimonis es trobaran
el 5 de febrer a Valls, en una de les mostres de cultura popular més importants del país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.