cultura

Edu Borja inaugura la 26a edició de la Mostra de Titelles de la Vall d'Albaida

Durant cinc jornades, díhuit poblacions de la comarca, podran gaudir de les nombroses actuacions i espectacles programades per un festival que es va renovar ara fa tres anys

La Mostra de Titelles de la Vall d'Albaida, de caràcter internacional, ha encetat la 26a edició amb un acte amenitzat pel valencià Edu Borja, i que deixa pas a cinc jornades d'intensa activitat repartida en díhuit poblacions de la comarca. A més, la jornada inaugural ha comptat amb l'estrena absoluta d'una obra, Del otro lado del árbol, d'Elfo Teatro; un espectacle de carrer sorprenent per la seua originalitat a càrrec d'Iñaki Mata; la presència de dues companyies estrangeres, els italians de Vivaoperacircus i el cubà Christian Medina del Retablo; amb un total de huit funcions i un taller. D'aquesta forma, queden constatats des de la primera jornada els principals trets del festival: el caràcter comarcal, la vocació internacional, el punt de referència dels titellaires autòctons i una programació variada i de qualitat per a grans i menuts.

En definitiva, des d'un principi apareixen “les principals línies de rellançament del festival que es van posar en marxa ara fa tres anys amb el nomenament de Vicent Vila com a director artístic”, segons manifesta Filiberto Tortosa, president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida, com a resposta a la necessitat de continuar cuidant el certamen perquè “és una de les nostres principals senyes d'identitat”. Tortosa també palesa el manteniment del nivell d'exigència respecte de l'edició anterior “quan vam deixar el llistó ben alt” fruit del treball realitzat, així com de la unió d'esforços entre tots els àmbits de l'administració i de la iniciativa privada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
patrimoni

Les excavacions al poblat ibèric del Turó del Vent del Corredor refermen la importància de l’assentament

Llinars del Vallès
llibres

Claudia Pagès escriu sobre les dualitats i l’aigua

barcelona
LLIBRES

L’Avenç edita una vuitantena de proses inèdites de Joan Vinyoli

Santa Coloma de Farners

Un Visa pour l’Image marcat per la guerra de Gaza

Perpinyà
música

La Fireluche i Joan-Lluís Lluís estrenaran l’experiment ‘Pareidolia’ al sisè cicle El Generador

girona
TEATRE

Croàcia celebra la Diada de Catalunya amb el record de Pau Casals a la Casa Blanca

BARCELONA
Llibres

El nou projecte editorial d’Abacus Futur publicarà 250 novetats en català i castellà el 2025

Barcelona
cinema

Tres clàssics per celebrar els 90 anys de Sophia Loren

Barcelona
TEATRE

El tàndem Galceran-Belbel tensa la comèdia amb una situació de terror

BARCELONA