cultura

La Unió Musical de Torrent desenvolupa la seua XXXIV setmana musical

Per primera vegada en la seua història s'homenatja els més majors de la societat musical

El concert extraordinari de dissabte 13 de novembre, ha estat el tret de sortida d'aquesta 34 edició de la setmana musical que programa cada any la Unió Musical de Torrent.

Es tracta d'un conjunt d'activitats que s'hi desenvolupen majoritàriament als locals socials de l'entitat entre el 15 i el 19 de novembre, i abraça un cicle de joves intèrprets de la pròpia societat, la mostra musical de les diferents formacions de cambra i solistes de la Unió Musical, i els concerts de percussió, de l'orquestra i la coral.

En aquesta ocasió, es tanca la setmana amb la representació de l'obra teatral Besos, a càrrec del grup local Coturno, que n'ha fet una interessant adaptació de l'obra de Carles Alberola. S'espera que els locals socials de la Unió resten menuts per a qualsevol dels actes programats.

Concert pla

Pere Rossell

Sempre s'espera més d'una formació bandística de les característiques de la Unió Musical de Torrent, i en aquesta ocasió, no podia ser una excepció.

Amb un auditori ple de gom a gom, la banda Simfònica, va estar discretament a l'alçada de les expectatives, amb interpretacions que, sovint, resultaren planes per a l'auditori. De fet a l'Obertura Festiva de Shostakovitch, tot semblava estar a la mateixa alçada de decibels. Fins i tot la part final (des que van entrar els plateres per darrera vegada) el remat va ser absolutament lineal. El Concert per a dos clarinets de Krommer començà a tenir color al segon moviment, i el bis interpretat pels dos solistes, semblava més bé una peça de mètode que no de lluïment. A la segona part, sobtà la direcció estàtica de Manuel Enguídanos, davant uns pentagrames que contenien mambos i ritmes caribenys, més propis de formacions musicals de localitats de 4.000 habitants que no d'una banda simfònica com la de Torrent.

Sembla com, si el darrer certamen de Bandes Internacional, en que va estar francament maltractada aquesta formació, l'hagués deixat somorta i sense expressivitat. Tampoc no la va tindre, la presentació de l'acte, que discorregué per la mateixa tònica general i sense daltabaixos. Gràcies que la vida musical de la vila, malgrat tot, resta garantida. No es pot negar que la Unió Musical de Torrent és una gran banda per a la ciutat gran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.