cultura

alcanar

El congrés d'història fa un lloc als treballs de recerca

La tercera edició dóna veu a les investigacions dels joves estudiants i la seva influència en la societat canareva

El III Congrés d'Història va finalitzar ahir a Alcanar després de tres dies en què els diferents episodis i aspectes històrics del municipi han actuat com a eix vertebrador. Més enllà del perfil reconegut dels nou ponents que hi han participat, aquesta tercera edició ha volgut donar cabuda a diversos treballs de recerca dels estudiants de l'IES Sòl de Riu i també a petites investigacions que han fet ciutadans canareus per compte propi. “Cada vegada tenim més treballs de recerca i d'estudiosos locals i comarcals i creiem que aquest espai és ideal per comunicar-ho”, va declarar l'alcalde de la localitat, Alfons Montserrat.

Des de l'any 1996, s'han fet 372 treballs de recerca –26 per any de mitjana– sobre la societat d'Alcanar, alguns dels quals han aconseguit premis reconeguts, com El projecte educatiu de la II República al Montsià, de Cinta Llasat, una de les presents al congrés, o Les motes: un sistema d'aprofitament de l'aigua i Terra Nostra, que van ser reconeguts amb els premis CIRIT, atorgats per la Generalitat cada any als millors treballs de recerca de batxillerat.

Les noves tecnologies també han entrat amb força en aquesta edició, amb la creació d'un bloc com a principal eina de difusió i on s'han publicat, entre altres, els resums del conjunt de conferències. Amb més de 1.900 visites des de la seva creació el juliol passat, l'espai a internet ha permès als organitzadors registrar les visites, la majoria provinents de Catalunya i l'Estat espanyol, però també de països com els Estats Units, Cambodja o Rússia.

Les diferents conferències van tenir una assistència mitjana d'entre 30 i 110 persones, entre les quals destacaven els professionals del món educatiu i nombrosos estudiants que buscaven en aquesta activitat el reconeixement de crèdits. Es preveu que entorn de la diada de Sant Jordi es publiquin, en paper i en versió digital, les actes del congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.