cultura

L'Oficina de Promoció Lingüística de Torrent organitza les parelles del voluntariat pel Valencià

Vora un centenar de persones configuren l'entramat de voluntaris i aprenents de valencià sota l'eslògan “Parl'am en valencià”

Dimarts 16 de novembre, a les 19.30 hores, comença la campanya del voluntariat pel valencià a la ciutat més gran de la comarca de l'Horta, mitjançant un acte que reunirà vora un centenar de persones a la casa de la Cultura de la v ila.

En l'acte, a més de la presentació de les parelles lingüístiques d'aquesta nova edició, coordinades per l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià en col·laboració amb Escola Valenciana, la companyia de teatre CRIT, posa en escena la lectura dramatitzada de l'obra l'Espill de Jaume Roig.

Aquest projecte de participació lingüística, arriba a Torrent, amb l'objectiu de posar en contacte voluntaris que vulguen destinar una hora a la setmana i durant un mínim de 10 sessions, a conversar amb persones que volen llançar-se a parlar en valencià.

Una bona campanya

Pere Rossell

Amb aquestes iniciatives que promou la Federació Escola Valenciana amb institucions, grups i entitats diverses, es posa en marxa un programa de foment de l'ús del valencià que no té comparativa amb cap altre provinent de l'administració autonòmica. Es tracta d'una eina que, l'Oficina de Promoció del Valencià de Torrent, sap coordinar perquè les persones amb coneixements bàsics del valencià, es llancen a parlar-lo i a millorar la fluïdesa d'aquelles altres que comencen. En definitiva, la iniciativa pretén que les persones que parlen habitualment valencià, no canvien de llengua innecessàriament.

Un any més, aquesta oficina municipal, procura fer una bona amanida amb les persones que volen superar la inseguretat que provoca l'ús d'una nova llengua i facilita el contacte personal entre un parlant i una persona disposada a reforçar-ne l'aprenentatge previ.

Parla'm en valencià és una iniciativa, que fa possible la idea que el valencià és i ha de ser una llengua d'acollida arreu el País Valencià i també a les grans ciutats que, com Torrent de l'Horta, sembla tenir una presència discreta en la vida pública i social de la vila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.