cultura

El museu de Xàbia mostra ceràmiques de l'Edat del Bronze trobades al Cap Prim

El conjunt de dèsset elements, que abracen diferents èpoques històriques, es pot visitar en l'espai d'exposicions temporals

Des del 10 de novembre, el Museu Arqueològic i Etnogràfic Municipal Soler Blasco de Xàbia, mostra a la vitrina destinada a les exposicions temporals, un conjunt de dèsset peces arqueològiques restaurades del ric fons del museu.

Aquests treballs, realitzats per Maite Gay Arenas, restauradora de bens culturals, han estat possibles gràcies a les ajudes del Servei Valencià d' Ocupació, que ha cobert la contractació durant quatre mesos de dos tècnics, un manobre i un peó.

Les peces restaurades presenten un ampli ventall cronològic i també material, amb ceràmiques de l'edat del Bronze procedents del cap Prim (amb 3.000 anys d'antiguitat), fins a les escudelles i plats d'un abocador de mitjans del segle XVIII que pertanyia a l'antic convent de les Agustines, localitzat i excavat a la plaça de Celestino Pons.

També cal destacar un pes o ponderal cilíndric de pedra picada, amb anella de ferro i contrast de plom, de mitjans del segle XIV, aparegut a una sitja del carrer Major, així com diverses peces metàl·liques i ceràmiques d'època ibèrica, romana i andalusí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.