cultura

roda de berà

Comencen els actes de commemoració del mil·lenari

La presentació d'un llibre de records de la gent gran obre avui el programa festiu

Roda de Berà celebra a partir d'avui els mil anys des del primer document en què es mencionen els noms dels termes de Roda i Berà, datat el 28 de novembre de 1010. Per commemorar aquest mil·lenari, la població ha preparat tot un programa d'actes, que s'allargaran fins al dia 19 de desembre, i que s'ha elaborat durant els últims mesos amb la col·laboració de diverses associacions rodenques.

L'acte que obrirà la programació serà la presentació del llibre Pinzellades d'una vida, una obra que recull els records de la gent gran de Roda de Berà. El proper cap de setmana també estarà farcit d'actes, amb una recreació de l'època medieval a càrrec de l'associació Toxophílica, la presentació de la làmina del mil·lenari i l'estrena d'un musical de nova creació impulsat per l'associació Enter Cultura i que explica els orígens històrics de Roda. Durant els propers dies, també estan programades diverses xerrades sobre la història de la població, tot i que la celebració vol també reflexionar sobre el futur del municipi.

Els actes centrals es tancaran el proper 17 de desembre amb el soterrament d'una càpsula del temps a la plaça de l'Ajuntament i que es tornarà a obrir d'aquí a cent anys. L'acte s'aprofitarà per presentar el nou material de promoció turística de la població i fer una recreació d'època romana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.