cultura

Antològica d'Antoni Miró a Alacant

El Museu de la Universitat d'Alacant acull 200 pintures i 30 escultures

El Museu de la Universitat d'Alacant ha inaugurat l'exposició Històries (de la nostra història), una mostra antològica de l'artista Antoni Miró, composta per més de 200 pintures i 30 escultures.

La majoria de les peces formen part de la col·lecció privada de Miró. La mostra s'estructura cronològicament i arranca des de les primeres creacions de l'artista, elaborades en els anys 60 i 70, com ara Paisatge Alcoi o Esclau i esclavitzador, fins a les més recents, com ara Joan Fuster (2007).

La iniciativa es presenta com a una oportunitat per comprovar el “gran calat social” d'algunes de les sèries, especialment les que tenen a veure amb la Transició, les llibertats nacionals dels valencians o els excessos urbanístics.

La mostra, comissariada pel secretari de Cultura de la UA, Carles Cortés, és una de les de més volum que ha acollit el museu. Segons el mateix Miró, la seua gran producció és fruit del llarg temps que porta en el camp de la creació artística. “Si algú em preguntara com es fa un quadre encara no en sabria què contestar. Per a mi és un misteri indesxifrable que es materialitza en cadascun d'ells d'una manera distinta”, assegura el pintor alcoià.

El catàleg de l'exposició compta amb textos de Emilio La Parra, Romà de la Calle, Wences Rambla, Daniel Giralt Miracle, Armando Alberola, Jesús Pradells i Isabel Clara Simó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.