cultura

El Consell Valencià de Cultura recomana la Generalitat que declare Bé d'Interés Cultural Ares

En opinió del Consell Valencià de Cultura i després d'haver realitzat el corresponent informe, aconsella la Generalitat Valenciana perquè declare la població d'Ares com a Bé d'Interés Cultural degut als grans valors patrimonials de que disposa.

També recomana la senyalització d'aquest conjunt històrics a l'entrada de la població i anuncia que traslladarà el resultat del seu informe, no sols a l'Ajuntament d'Ares, sinó també a la federació Valenciana de Municipis i a la Diputació de Castelló perquè el prenguen en consideració.

De fet, ara fa dos anys, el CVC declarà com a BIC el conjunt format pels molins existents en el barranc posterior del poble i en aquell informe ja es feia notar la singularitat i els valors del paratge i de la població.

L'òrgan consultiu de la Generalitat Valenciana subratlla al seu informe, les restes del castell del segle XIII, la cova situada a la part alta del poble, l'estructura medieval del conjunt urbà, el Portalet, l'església i la Llotja, així com la silueta del conjunt del poble, emplaçat en un coll que domina una extensa zona paisatgística.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.