cultura

cavalcades de reis 2011

Milers de ciutadans surten al carrer a rebre els Reis Mags

diversitat La cavalcada de Badalona amplia el nombre de col·lectius participants i es presenta com una mostra de la riquesa cultural de la ciutat per aire A Santa Coloma, Melcior, Gaspar i Baltasar arriben un any més en helicòpter

La diversitat cultural de Badalona va quedar reflectida

Els Tres Reis Mags es van deixar veure ahir pels cinc municipis del Barcelonès Nord, on centenars d'infants els esperaven impacients. A Badalona, Melcior, Gaspar i Baltasar van substituir l'helicòpter de l'any passat per tres cavalls, que els van portar fins a pocs metres de la plaça de la Vila. Allà, des del balcó de l'ajuntament, Melcior es va adreçar a tots els badalonins i en especial als més petits per traslladar-los un missatge: “No només aquesta nit estem amb vosaltres, sinó que hi serem totes les nits del 2011”. El rei blanc va assegurar a més als infants: “Ses Majestats veuran els vostres progressos i seran allà on més els necessiteu”. També des del balcó de la casa consistorial, l'alcalde de Badalona, Jordi Serra (PSC), es va adreçar als tres convidats d'honor i els va animar a fer de Badalona “una ciutat amb ganes de treballar en comunitat” per aconseguir els seus objectius i, entre d'altres, “una ciutat que trobi en la diversitat una raó per enfortir les arrels de Badalona”.

La diversitat cultural de la ciutat va ser precisament un dels trets que van quedar reflectits en la posterior cavalcada, en què enguany van desfilar representants de diverses comunitats presents a la ciutat, entre les quals cal destacar l'àmplia presència del col·lectiu pakistanès. Va ser una cavalcada plena de colors, de música i de llum i, un any més, seguida per milers de ciutadans.

A Santa Coloma de Gramenet, centenars de nens esperaven ahir al camp de futbol Can Zam 2 l'arribada en helicòpter de Ses Majestats els Reis d'Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar no van fer esperar els més menuts i van trepitjar sòl colomenc a l'hora prevista. Alguns van aprofitar la presència dels patges reials per entregar la carta amb la llista de regals que demanen als Reis. Ses Majestats van saludar els nens que esperaven al camp i després van iniciar la marxa fins al mercat de Singuerlín, des d'on va sortir la cavalcada una hora més tard. La comitiva va estar formada per 5 carrosses institucionals (una per a cada rei, una altra per als missatgers reials i la cinquena per als regals) i hi van participar la Colla Vella de Diables, Airiños da nosa Galicia, la Casa de Aragón, els Capgrossos de Santa Coloma i també l'Agrupación Musical Virgen de la Sierra de la Colonia Egabrense. A la cavalcada hi van col·laborar un centenar de figurants. Al llarg de tot el recorregut, que va cloure a la plaça de la Vila –on l'alcaldessa va fer entrega als Reis de la clau per obrir totes les cases—, es van repartir més de 3.000 quilos de caramels sense gluten i 5.000 grans cors de cartró amb l'eslògan Els reis mags al cor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Quatre dones, llegendes i redempció a Formentera

barcelona
nomenaments

Josep Maria Carreté, gat vell de la gestió cultural pública, nou secretari general del departament de Cultura

barcelona
música

Carlinhos Brown actuarà amb Chambao el 12 de setembre a Barcelona

barcelona

‘Blanes Talent Fest’, una nova iniciativa cultural per a artistes professionals i entitats de Blanes

BLANES
MÚSICA

Oasis anuncia el seu retorn

BARCELONA
Rogeli Herrero
Músic de Los Manolos i biògraf de Peret

“Peret, l’any 1974 a Eurovisió, es va trobar entre dos focs”

Barcelona
Cultura

La Colla Vella recupera la tradició d’anar amb carro a Vilafranca per Sant Fèlix

Valls
dansa

El festival de Microdansa Itinerant 15m² comença demà a Puig-reig

puig-reig
CÒmic

Un Corto Maltès que viu en el segle XXI

Barcelona