Fer la guilla a la postguerra
El número 4 de la revista Alberes dedica les 45 planes del seu dossier central a analitzar en profunditat els intercanvis d'aliments racionats i el tràfic il·legal de productes, d'una banda a l'altra del massís de l'Albera, que van marcar els anys de la postguerra. Hi apareixen testimonis de pescadors de l'Albera marítima i d'experts, historiadors i vilatans dels pobles que van practicar el contraban. També es descriuen els caus que amagaven els productes d'aquest mercat negre.
A més, el darrer número de la revista conté una entrevista amb el filòleg, escriptor i periodista de L'Indépendant Bernard Rieu, fill d'Argelers, al vessant nord de l'Albera, i un reportatge sobre la casa de menjars Ca la Maria (Mollet de Peralada), que celebra 50 anys com a referent gastronòmic. La secció de patrimoni tracta els remeis tradicionals dels mariners i l'arquitectura de Santa Maria d'Arles, i s'hi dedica un ampli reportatge al castell de Cabrera de l'Empordà (s. XI).