cultura

Toni Miró fa donació a la Universitat d'Alacant d'un conjunt d'obres de la seua col·lecció personal

Es tracta de l'escultura “Almansa 1707”, el quadre “Les Nigerianes” i una col·lecció de 80 gravats digitals

L'artista d'Alcoi, Antoni Miró, donarà a la Universitat d'Alacant un conjunt d'obres de la seua col·lecció. Es tracta de l'escultura de ferro Almansa 1707 —una obra de grandària considerable que serà instal·lada a la part de darrere de l'edifici de Filosofia i Lletres III—; el quadre Les Nigerianes —que actualment està en l'exposició antològica que acull el MUA—; i una col·lecció de 80 gravats digitals.

L'acte oficial de la donació tindrà lloc el pròxim dimarts, 8 de febrer, a la plaça que acollirà l'escultura, que representa la commemoració de la batalla d'Almansa i que està inspirada en l'obra que el pintor Ricardo Balaca va realitzar el 1862. Després, la comitiva es desplaçarà al MUA per participar en la taula redona “Històries (de la nostra història): l'art valencià contemporani i Antoni Miró”, en què participaran el crític i historiador d'art Daniel Giralt-Miracle, l'escriptora i periodista Isabel-Clara Simó, el director del secretariat de Cultura i comissari de l'exposició antològica Carles Cortés i el catedràtic d'Història Contemporània, Armando Alberola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.