Cultura

Manuscrit inèdit de Verdaguer

Un poema manuscrit de Jacint Verdaguer i custodiat a l'arxiu del Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) el va localitzar de manera casual a final d'any, quan hi cercava una altra documentació, l'arxiver Albert Carreras. Es tracta del poema Rosa en poncella, que tot i que no és inèdit –l'editorial Proa ja va publicar-lo en un dels volums de Totes les obres de Jacint Verdaguer–, sí que “té cert valor –indica Carreras–, és el seu text manuscrit”, al·ludint al fet que el document datat fa més d'un segle –el 2 de febrer de 1901– ja està catalogat.

Segons l'arxiver, “el document va arribar al museu procedent dels fons de Josep M. Casacuberta”, estudiós de l'obra verdagueriana, i fins al moment hi havia passat desapercebut, si bé tampoc l'havien buscat”. Gràcies al traspàs el 1972 de l'editorial Barcino, que va crear Casacuberta, a la Fundació Lluís Carulla, que gestiona el museu espluguí, el document s'ha pogut conservar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.