Cultura

Museu al mas Miró

L'acord, a punt de tancar-se, per museïtzar la masia del pintor a Mont-roig culminarà l'any del centenari

“Per a Mont-roig suposa moltíssim el reconeixement final de la petjada de Miró”

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha fet pública una nota en què assegura que l'acord amb la família de Joan Miró per convertir en un museu l'antic mas del pintor és a punt de tancar-se, la qual cosa suposaria una gran oportunitat per a aquest municipi del Baix Camp, on l'artista va passar llargues temporades durant 65 anys –essent font d'inspiració de les seves obres–, que finalment podrà difondre la figura i l'obra de Miró.

Segons publicava ahir La Vanguardia –donant per fet l'acord–, després d'una dècada de negociacions, la família Miró hauria aconseguit el consens final de l'Ajuntament, la Generalitat i la Diputació de Tarragona, que també donen suport al projecte per homenatjar l'artista, que va cedir gran part de les seves obres a Mont-roig. Per ara es treballa en el pla director que determinarà el futur espai museístic i amb què es crearà un consell consultiu integrat per experts, la família i la Fundació Miró de Barcelona. El que ja és segur és que la casa museu albergarà l'obra pictòrica original de l'artista, un fet sense precedents al municipi, sobre el qual l'alcalde Fran Morancho ha assenyalat que “per a Mont-roig suposa moltíssim el reconeixement d'una vegada per totes de la petjada de Miró, posant en valor la masia”.

Aquest primer pas per museïtzar el mas Miró esdevindrà la culminació del centenari de l'arribada del genial pintor a Mont-roig, un esdeveniment que se celebrarà durant els propers mesos i que tindrà l'epicentre a l'església Vella, un edifici de titularitat pública, ocupat fins ara pel Centre Miró, que s'ha vist obligat a desallotjar l'espai. Un fet, d'altra banda, que no ha agradat a l'entitat i que ha provocat el trencament del conveni de col·laboració entre les dues parts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.