cultura

cultura

La crisi es fa notar en les festes de carnestoltes a Badalona

L'austeritat pressupostària provoca la desaparició dels dos balls que es feien cada any i tampoc hi haurà el pregó del rei

A Santa Coloma i a Sant Adrià, les grans rues de demà són els actes principals de la festa

El carnestoltes no es queda al marge de la crisi i aquest any la contenció pressupostària obliga a eliminar dues cites clàssiques de la festa de les disfresses a Badalona: els balls amb orquestra que es feien cada any als pavellons de la Plana i Llefià, un dels moments més esperats de les festa i amb més tradició a la ciutat. El rei Carnestoltes tampoc farà acte de presència amb el seu pregó a la plaça de la Vila, una cita que també es va perdre l'any passat. El pregó se substitueix per una actuació d'animació musical a càrrec de Roger Canals i Cia, que minuts abans haurà participat en una cercavila infantil des de la Rambla. El que sí que es manté sense variacions és la rua de Llefià, organitzada per la comissió de cultura del barri, que arriba aquest any a la 29a edició i que sortirà demà a les cinc del carrer de Pérez Galdós. Com cada any, hi haurà premis a les disfresses més originals i a les millors coreografies.

El carnestoltes a Badalona va començar ahir amb la celebració de dijous gras als mercats Maignon, Torner i Sant Roc. Avui serà el torn de Pomar-Morera, la Salut i Llefià. Aquesta tarda a les sis també hi ha festes infantils als centres cívics de la Colina i Morera i demà a les cinc serà el torn de Can Cabanyes.

Pel que fa a Montgat, la disbauxa del carnestoltes es deixarà sentir en tres punts del poble. El primer serà la sala Pau Casals de la biblioteca, on divendres (22.30 h) tindrà lloc el ball jove de disfresses. L'entrada per aquesta cita serà gratuïta, hi haurà servei de bar i animació musical, i es premiarà la disfressa més original. Dissabte, però, serà el torn dels més petits i dels més grans. A la tarda, el poliesportiu municipal tornarà a acollir la festa de carnestoltes, amb música disco i desfilada de disfresses dels assistents, que només hauran d'abonar 1 euro. Per últim, a partir de les 22 h a la plaça de Sant Joan tindrà lloc l'antic i tradicional ball de geps, recuperat des de fa tres anys i en què amb disfresses elaborades amb roba, coixins, màscares i perruques els disfressats es fan irreconeixibles. La cita està organitzada pel Centre Recreatiu i Cultural de Montgat en col·laboració amb l'AV Casc Antic i Monsolís. A Tiana, la rua de carnestoltes serà demà dissabte (a partir de les 18 h) i arrencarà de la seu de l'agrupament escolta. Les comparses recorreran els principals carrers del centre fins arribar a la Sala Albèniz, on hi ha programat un espectacle. A la nit (23 h) hi haurà el ball de disfresses, que també se celebrarà a la Sala Albèniz.

Rues a Santa Coloma i Sant Adrià

Els actes per celebrar carnestoltes enguany començaran a Santa Coloma aquesta mateixa tarda, amb el ball de disfresses a la plaça del Rellotge, al barri del Fondo (a partir de les 18 h). L'acte està organitzat pel Centre de Recursos Infantils i Juvenils Rellotge XXI. La principal cita, però, serà demà amb l'organització de la gran rua de carnestoltes, que arrencarà també de la plaça del Rellotge (18.30 h) i recorrerà els carrers Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Just i l'avinguda Generalitat per cloure a la plaça de la Vila. Allà està previst que es lliurin els premis a les millors comparses. Diumenge, està programat un acte infantil a càrrec de la companyia Encara Farem Salat. Serà a la plaça de la Vila (12 h). D'altra banda, a Sant Adrià també està previst celebrar el carnestoltes amb una festa infantil demà a la plaça de la Vila (12 h) a càrrec del grup Pepsicolen i Pep Callau i a la tarda, amb la tradicional rua de carnaval, que sortirà a les 18 h de l'estació de Renfe i finalitzarà a la plaça de la Vila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.