Cultura

Paraula ben viva

L'IEC celebrarà el centenari de la Secció Filològica i de les de Ciències Biològiques i Ciències i Tecnologia

‘2011, l'any de
la paraula viva' és el lema que aixoplugarà
tots els actes
del centenari

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) ha presentat els actes de commemoració del centenari de les Secció Filològica i de les de Ciències Biològiques i Ciències i Tecnologia.

A l'acte a la seu de l'IEC, al carrer del Carme, hi van intervenir el seu president, Salvador Giner, Isidor Marí (president de la Secció Filològica), Francesc González i Sastre (president de la Secció de Ciències Biològiques), David Serrat (president de la Secció de Ciències i Tecnologia) i Oriol Izquierdo (director de la Institució de les Lletres Catalanes).

Els actes inaugurals de l'any, en què hi participaran els màxims representants polítics i d'institucions acadèmiques i públiques, tindran lloc el 4 d'abril a Palma i el 14 del mateix mes a Barcelona. En tots dos casos estaran centrats en les figures d'Antoni M. Alcover i Pompeu Fabra.

L'IEC i l'ILC convoquen tota la societat per promoure, al llarg d'aquest any, tota mena d'iniciatives que “contribueixin a descobrir, compartir, exercitar i celebrar la vitalitat, la creativitat expressiva i el dinamisme innovador de la llengua catalana sota el lema 2011, l'any de la paraula viva”, va explicar Isidor Marí entre moltes altres coses. En aquest sentit, per poder conèixer detalls de les moltes activitats previstes i per poder proposar-ne tantes com es vulgui, el millor és accedir al web www.iec.cat.

La campanya vol arribar als mitjans de comunicació, als creadors i professionals de la paraula, als ensenyants, a les entitats culturals i a tothom que coneix o està aprenent el català.

“Com a acadèmia hem anat pel bon camí, i ho continuarem fent tot i les enormes adversitats patides, però ens cal que la societat hi cregui i demostrar que hi ha un país darrere d'una llengua”, va concretar Giner.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.