cultura

L'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana celebra el centenari d'Enric Valor

Cicle de conferències sobre l'autor de Castalla a les tres universitats

La Universitat de València, junt amb la Universitat d'Alacant i la Jaume I de Castelló, a través de L'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana retran homenatge a l'escriptor Enric Valor en el seu centenari, amb un cicle de conferències els dies 7 i 8 de març.

L'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant albergarà des de les 11 hores del matí del dia 7 les conferències La contribució d'Enric Valor a l'estàndard català, que impartirà Maria Conca (UV); continuarà Vicent Salvador (UJI), amb La narrativa d'Enric Valor en el marc de la narrativa catalana. Finalitzarà la jornada la ponència Les rondalles d'Enric Valor en el marc de la rondallística catalana, que pronunciarà Carme Oriol, de la Universitat Rovira i Virgili.

De forma simultània i en la Universitat Jaume I de Castelló, Gemma Lluch (UV), Emili Casanova (UV) i Brauli Montoya (UA), impartiran les conferencies Anàlisi comparativa de les adaptacions infantils de les rondalles d'Enric Valor, La riquesa lèxica de l'obra valoriana i Dades per a una biografia cívica d'Enric Valor, respectivament.

El 8 de març, la Universitat de València tanca aquesta commemoració amb les conferències impartides per Joaquim Espinós (UA), Francesc Pérez Moragón (UV) i Carme Oriol (Universitat Rovira i Virgili), amb El Cicle de Cassana com a relat de vida, L'obra gramatical d'Enric Valor, i Les rondalles d'Enric Valor en el marc de la rondallística catalana, per aquest ordre d'intervenció.

L'activitat està dirigida principalment als estudiants i oberta a tots els públics. Hi tindrà lloc al Saló de Graus de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

Totes les conferències seran recopilades i publicades en un llibre que s'editarà dins de la col·lecció Symposia Philologica de l'IIFV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.