cultura

L'oposició diu que el teatre a Paterna és “antivalencià”

Compromís lamenta que no s'haja programat res en valencià dins la X Campanya Escolar “Anem al Teatre”

El 90% de la programació cultural del municipi es fa íntegrament en castellà

Compromís per Paterna considera que l'equip de govern municipal PP “fa antivalencianisme” en la seua programació cultural, ja que la immensa majoria d'obres programades, especialment per a públic infantil, són en castellà, i les obres en valencià suposen menys del 5% del total. “Concretament, en la X Campanya Escolar Anem al Teatre només hi ha tres obres programades i són en castellà, i és fonamental aprofitar activitats com aquesta per a fomentar l'ús i el coneixement del valencià en tots els àmbits de la vida dels xiquets”, assenyalen des de la coalició.

La regidora i candidata a l'alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, destaca que “un dels senyals d'identitat del poble valencià és la nostra llengua. No es pot presumir de valenciania si no es demostra amb els fets. I la realitat és que el 90% de la programació cultural de Paterna és perfectament intercanviable amb la de qualsevol altra comunitat autònoma que tinga com a llengua pròpia l'espanyol”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.