Cultura

Crítica

música

Molt carisma

Morfi Grei podia haver-ho fet fàcil muntant una banda de mercenaris i vivint de les rendes de La Banda Trapera del Río, però ha volgut buscar una via més arriscada: s'ha envoltat del duet d'electrònica punk Electroputas i de la guitarra de Betty Love per parir un disc fosc i espès com és Cielos movedizos. I com a bon gat vell ha sabut caure amb les quatre potes i sobreviure amb la dignitat dels veterans. Una temàtica que no deixa a ningú indiferent amb un retrat cru de destrucció, tortura i, sobretot, mort. Un tema que Morfi ha viscut de prop a la seva pròpia banda: portava un penjoll amb cendres del desaparegut bateria Raf Pulido.

Que en un concert de Morfi Grei hi hagi caos, descoordinació i perill, és gairebé marca de la casa. Que fallin les màquines, que les guitarres es desafinin a la primera o que els nervis de l'estrena provoquin errors, són petites engrunes que se solucionen amb tones de carisma, i d'això en Morfi en va ben sobrat. Els errors queden minimitzats quan ell es deixa literalment la pell i converteix el caos en un exercici de provocació i perill d'essència punk on l'única sortida és tirar endavant sense por al ridícul, arrasant-ho tot. I tot amanit amb un repertori basat en les cançons noves, àcides, corrosives i amb un cert toc gòtic i glam com a Rebelde light, la cruesa d'Amor sucio o una estremidora lectura del Te recuerdo Amanda de Víctor Jara. I per al final va deixar un record a la seva carrera en solitari dels vuitanta que va incloure l'emblemàtica Ciutat podrida.

Morfi Grei & Electroputas
Sidecar (Barcelona), 17 de març


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA
Cultura

Mor l’escriptor libanès Elias Khoury, defensor del poble palestí

TEATRE

El Teatre del Raval tanca una programació escènica de 17 anys

BARCELONA

La Marfà acull una residència dels músics Oriol Marès i Talal Fayad

GIRONA

La Torre modernista Mossèn Tor celebra el seu centenari

CAMPDEVÀNOL
girona

Carolina Maria de Jesús: la veu de les ‘faveles’ al Pepe Sales

girona
música

Júlia Ensesa, sola i sense por

girona
música

Adrià Puntí canta a la Cellera durant gairebé tres hores, a l’escenari i entre el públic

la cellera de ter