cultura

Sant Carles de la Ràpita

L'església nova obre les portes ja rehabilitada

Després d'anys de retards, l'església nova de Sant Carles de la Ràpita va obrir ahir finalment les portes. Adquirida per l'Ajuntament el 1997 a la família Carvallo, els treballs de rehabilitació es van iniciar el 2003. Des d'aleshores s'hi han invertit 1,6 milions d'euros. Concretament els treballs que s'han finançat majoritàriament a través de diverses aportacions de l'1% cultural de l'Incasòl han consistit en el tancament de l'església i la consolidació de les parets.

La inauguració de l'equipament es va fer ahir al vespre i serà la seu de forma provisional de l'oficina municipal de turisme fins que es trasllade a un edifici de nova construcció que s'ha d'aixecar al costat de la Capitania Marítima, segons va explicar l'alcalde, Miquel Alonso.

A l'església nova també s'hi instal·larà un centre d'interpretació de la Il·lustració, el moment històric en què es va construir aquesta església inacabada. Això va ser al segle XVIII, quan el rei Carles III va projectar una gran ciutat al voltant del port dels Alfacs, principi i final del canal de navegació que porta el seu nom i que havia de connectar el riu Ebre amb el Mediterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.