cultura

Se celebra la VII edició del Festival de Poesia d'Oliva

La convocatòria esdevé la trobada literària més importants del País Valencià amb una participació vinguda d'arreu l'Estat i més enllà

Aquesta vesprada se celebra la setena edició del Poefesta, el Festival de Poesia d'Oliva. Es tracta d'un dels esdeveniments poètics més importants del País Valencià que s'ha convertit en un encontre de la paraula a nivell nacional i internacional. La iniciativa l'organitza la poetessa olivana Àngels Gregori amb el suport de la regidoria de Cultura de l'ajunatment d'Oliva.

En aquesta edició l'acte central, que té lloc hui a les huit de la vesprada al Teatre Olimpia de la localitat, presenta a 10 poetes i 2 músics arribats de diferents punts de l'estat i, fins i tot, d'altres països. En concret, prendran la paraula Teresa Colom (La Seu d'Urgell), Dolors Miquel (Lleida), Andreu Gomila (Palma), Josep Ballester (Alzira), Carles Torner (Barcelona), Anna Aguilar-Amat (Barcelona), María Eloy-García (Málaga), Ramon Guillem (Catarroja), Pedro Enríquez (Granada), Jaume Pont (Lleida), José Luis, Parra (Madrid) i Rhodah Mashavave. Aquesta última, poeta i escriptora, va estar perseguida i empresonada al seu país, Zimbabwe, per lluitar per la llibertat d'expressió i ara resideix a la ciutat de Palma. Pel que fa a la música, enguany se'n faran càrrec l'alcoià Hugo Mas, que ja va participar en l'edició anterior, i Josep Tero, component de l'Escala i vinculat a la nova cançó.

Ahir, ja va començar la festivitat poètica amb el Tast Poefesta, un acte de caràcter més intimista celebrat al Centre de Formació de Persones Adultes Joan Martorell d'Oliva. Allí van obrir boca els poetes Teresa Colom, Àngels Gregori, Anna Aguilar-Amat, Teresa Pasqual, Maria Eloy-Garcia i el músic Josep Tero.

I hui, després de l'acte a l'Olimpia, tindrà lloc al pub Lamalabar l'After Hours Poefesta, enguany sota el titol Jam Session Poètica. Es tracta d'una festa poètica i musical que s'encetà l'any passat i ja va reunir al voltant de 200 persones. Enguany hi actuaran els poetes Josep Piera, Elena Escribano, Dolors Miquel i Luís Otero, i també la cantautora olivana Clara Andrés i Aribau 21, un grup debutant format per tres joves d'Oliva, Mar Arnal, Josep Sanchez, Germà Borràs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.