Cultura

Qui té calés?

Avui hauria de ser a l'Alguer presenciant l'homenatge a Maria Sannia programat dins del festival Barnasants. Però no ha pogut ser. Per sort, aquest concert amb Ester Formosa, Elena Ledda i Andrea Marzi es podrà veure dissabte que ve al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat.

Els motius d'aquesta suspensió feta a darrera hora no són altres que els maleïts diners. Segons em comenten, la decisió de suspendre el concert fins a nova ordre ha arribat després d'un llarg estira-i-arronsa entre el productor de l'espectacle, la direcció del festival i l'Ajuntament de la ciutat italiana. Mala sort.

Aquest homenatge a l'artista algueresa, desapareguda el 2008, havia de ser presentat a l'illa italiana. De tota manera, sembla que les converses no s'han trencat del tot, fruit de la voluntat de totes parts de dur-lo a terme abans de l'estiu. I, per aquest motiu, s'han iniciat les converses amb l'Institut Ramon Llull.

Ara cal saber si aquesta oficina de projecció exterior que dirigeix Vicenç Villatoro té recursos econòmics per destinar a aquest projecte o també pateixen la famosa retallada implantada per la Generalitat. Molt em temo que sí.

La pregunta de qui té calés sembla fàcil de contestar: ningú. Ahir mateix rebia un correu electrònic procedent d'Acció Cultural del País Valencià en què fan una crida urgent per recaptar fons per poder pagar la multa de 600.000 euros que els va imposar el govern valencià per no tallar les emissions de TV3.

Com ja són fora de termini, la quantitat s'ha incrementat un 33 per cent, és a dir, ara han de pagar 800.000 euros abans que passin 50 dies per evitar un procés d'embargament dels comptes bancaris, béns i immobles.

Sembla una crida desesperada i per intentar evitar la ruïna donen un número bancari. Tenen els dies comptats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.