cultura

alella

Francesc Ferrer i Guàrdia, nomenat fill predilecte

El pedagog Francesc Ferrer i Guàrdia va ser nomenat fill predilecte d'Alella en el transcurs de l'últim ple municipal en reconeixement a la seva rellevància històrica i la seva contribució a la pedagogia. La proposta va ser aprovada amb els vots d'ERC i La Garnatxa, el PSC, el COR i Gent d'Alella, mentre que CiU es va abstenir i el PP hi va votar en contra.

Ferrer i Guàrdia va néixer el 10 de gener de 1859 a Alella i va ser un pedagog d'influència mundial. Entre la seva obra destaca la creació de l'Escola Moderna, fonamentada en idees anarquistes, que defensava una educació basada en la raó, la ciència i l'observació. El 1909 va ser executat a la presó del castell de Montjuïc acusat d'haver instigat la revolta de la Setmana Tràgica.

Els motius de la concessió del títol són, entre d'altres, la transcendència de la seva contribució a la pedagogia i l'emancipació per mitjà de l'accés a la cultura, la fundació de l'Escola Moderna i, finalment, la vigència dels seus plantejaments (estimulació de l'esperit crític, el pensament lliure, el coneixement del medi, la igualtat de gènere...) en el sistema educatiu actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.