cultura

L'esperança del jazz

Esperanza Spalding actua aquesta nit a l'Auditori de Girona dins el marc del Black Music Festival

No hi ha millor antídot per a una ressaca musical com la provocada per Eli Paperboy Reed que l'endemà, o sigui avui, programar un concert tan o més suggeridor. Així ho consideren els programadors del Black Music Festival, que, quan el festival ja afronta la recta final, ofereixen un altre dels seus plats forts: el recital de jazz d'Esperanza Spalding, aquesta nit a l'Auditori de Girona (21.00 h, 25-30 euros).

Amb només 26 anys, la cantant, contrabaixista i compositora de Portland és un dels valors amb més projecció de l'escena jazzística internacional. La seva veu angelical i unes aptituds extraordinàries per al ritme l'han convertit en tot un fenomen als Estats Units. Sense anar més lluny, Esperanza Spalding es va convertir en la protagonista en la darrera edició dels premis Grammy quan, de sorpresa, es va imposar en la categoria de millor artista revelació, passant a davant de músics més mediàtics i coneguts com ara Justin Bieber, Drake, Florence & The Machine i Mumford Sons. Feia 35 anys que cap intèrpret de jazz aconseguia aquest guardó.

Veu i contrabaix

Ara, l'artista preferida de Barack Obama (ja ha tocat un parell de cops a la Casa Blanca) torna a terres gironines en el marc de la gira Chamber music society. Per a l'ocasió, l'acompanyaran el pianista Leo Genovese i el bateria Francisco Mela (ja habituals), a més d'un trio de corda format per Entcho Todorov al violí, Dave Eggar al violoncel i Hiroko Taguguchi a la viola. Spalding completarà la festa amb la seva portentosa veu i la seva virtuositat al contrabaix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.