Cultura

Crítica

cançó

En memòria

L'homenatge a la desapareguda artista sarda Marisa Sannia es va estrenar a l'Hospitalet, després de la suspensió del concert a l'Alguer. Al contrari que en altres concerts de tribut, en aquest cas la protagonista absoluta del muntatge és la pròpia homenatjada, present a l'escenari a través de vídeos recollits d'emissions televisives.

Però aquestes projeccions van més enllà d'un punt de vista testimonial. I no només pel fet que els músics Marco Piras (productor de Sannia) i Giuseppe Fadda posessin música en directe sobre l'enregistrament del tema Sos bestidos de biancu interpretat per Marisa Sannia. Les projeccions serveixen també per evidenciar la gran figura d'aquesta cantant que va conrear molts èxits. Èxits que es van traslladar, en aquest cas, gràcies a dues magnífiques veus com són les de la catalana Ester Formosa i la italiana Elena Ledda, que es van lluir cantant en català Melangranada Ruja i Duerme, basada en un poema de García Lorca.

El muntatge té ritme, però es nota poc rodat. Alguns dels vídeos necessitarien alguna referència que orientés l'espectador. I les presentacions a càrrec de David Escamilla, allarguen els espais intermedis amb unes intervencions reiteratives i, de vegades, poc encertades. Llàstima, perquè l'homenatge en sí té un alt valor artístic, en part gràcies a la participació de tres mestres com són Maurici Villavecchia, Horacio Fumero i Matthew Simon.

Homenatge a Marisa Sannia
16è Festival Barnasants
Teatre Joventut (l'Hospitalet de Llobregat), 9 d'abril


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.