Cultura

Per Sant Jordi, Quicos i PDE

Parades de llibres i roses a Tortosa i mostra d'autors riberencs a Flix

La literatura ebrenca continua tenint bona salut. Prova d'això és la trentena de títols d'autors de les Terres de l'Ebre que comparteixen espai a les llibreries del territori. Dues de les novetats que previsiblement tindran més èxit aquest Sant Jordi són el llibre CD de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) 10 anys de lluites i cançons, per l'aigua i per la terra, que inclou disset cançons de grups i autors de les Terres de l'Ebre, Catalunya, el País Valencià i el Pirineu Aragonès i una cronologia des dels anys trenta fins l'actualitat que repassa els principals projectes hidràulics que han amenaçat el riu Ebre i la lluita antitransvasament. I l'altre és el també llibre CD-DVD de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries La taverna di Enrico, editat per Cossetània i Discmedi Blau amb motiu del quinzè aniversari de l'espectacle que els Quicos representen per la Festa del Renaixement de Tortosa. Precisament, la presentació d'aquest llibre CD-DVD serà un dels actes centrals del Sant Jordi a les Terres de l'Ebre. Tindrà lloc a dos quarts de 9 del vespre als Reials Col·legis de Tortosa en substitució de la tradicional lectura dels Col·loquis de Despuig.

Un altra de les activitats destacades serà la IV Mostra del llibre de la Ribera d'Ebre, a Flix. A més a més, a la plaça de l'Àngel de Tortosa i carrers adjacents s'instal·laran les tradicionals parades de llibres i roses de tots els anys. Tot i que a Amposta, el Sant Jordi es va avançar al dimarts passat, amb la festa del Castell, avui les llibreries també trauran parades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.