Cultura

Madrid també celebra Sant Jordi amb menys afluència per la pluja i la Setmana Santa

El Centre Cultural Blanquerna regala roses per la compra de qualsevol dels llibres del centre

Aquest dilluns el centre també celebrarà la Setmana de la Cultura Catalana 2011 amb un programa que inclou exposicions, conferències i presentacions de llibres, entre d'altres

El Centre Cultural Blanquerna obre les seves portes fines les onze de la nit per celebrar amb els madrilenys i els catalans residents a Madrid la festivitat de Sant Jordi. Els clients han rebut una rosa per la compra de qualsevol dels llibres del centre. La coincidència de la jornada amb Setmana Santa i les fortes pluges que han caigut a Madrid han fet disminuir l'afluència de públic en relació a d'altres anys que s'ha celebrat en un dia laborable. A la Gran Via madrilenya també s'ha estès la tradició catalana de regalar roses i s'hi ha pogut veure diferents venedores de flors.

Catalans residents a Madrid o de visita, també turistes estrangers i madrilenys han decidit visitar la llibreria del Centre Cultural Blanquerna per comprar llibres i com obsequi emportar-se una rosa. Mentre buscaven el llibre que volien regalar també han pogut prendre una copa de cava. Abans de l'hora de dinar l'afluència de públic ha crescut i la pluja ha donat un respir després de mullar la capital amb intensitat durant tota la Setmana Santa.

Aprofitant la celebració de Sant Jordi, el Centre Cultural Blanquerna , seu cultural de la delegació de la Generalitat de Catalunya en Madrid, acull des d'aquest pròxim dilluns la Setmana de la Cultura Catalana 2011 amb un programa que inclou exposicions, conferències, presentacions de llibres, carpa turística, concerts de música, lectures, conta contes i fins i tot cinema amb la col·laboració de l'Acadèmia del Cinema.

Dos seran els eixos centrals de la Setmana de la Cultura Catalana 2011. En primer lloc, els actes i exposicions organitzats amb motiu de l'Any Maragall per commemorar el centenari de la mort del poeta Joan Maragall i els 150 anys del seu naixement.

En aquest sentit ha col·laborat l'Institució de les Lletres Catalanes juntament amb l'entitat Any Maragall 2010-2011. El segon gran eix de la Setmana serà un concert de la cantant catalana Sílvia Pérez Cruz, per la qual cosa s'ha comptat amb la col·laboració del Círculo de Bellas Artes.

Aquest concert s'inscriu dintre dels actes de la XV Lectura Continuada del Quixot i la coneguda 'Nit dels llibres' de Madrid. La nit de dimecres actuarà la cantant catalana Sílvia Pérez Cruz (Palafrugell, 1983), una de las veus joves més importants de la música popular de Catalunya els darrers anys.

Es tracta d'una veu càlida i delicada que combina la improvisació del jazz, la força i el ritme del flamenc, els melismes del fado i la proximitat de la cançó de tasca. Ha rebut el Premi de composició Miquel Martí Pol 2009 per la musicalització del poema de Maria Mercè Marçal 'Covava l'ou de la mort blanca'.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.