cultura

Reus

Un cartell de Sant Pere molt culinari

La prestigiosa cuinera és l'autora del cartell de la festa major de Reus d'aquest any

Hi proposa una taula parada amb els elements festius de la ciutat

Carme Ruscalleda, la prestigiosa cuinera de Sant Pol de Mar, posseïdora de cinc estrelles Michelin (tres del restaurant Sant Pol i dues del que té al Japó), és l'autora del cartell de la festa major de Sant Pere d'enguany. Ruscalleda es va desplaçar ahir a la ciutat per presentar l'obra, que mostra una taula del seu restaurant pulcrament parada amb estovalles blanques de fil. Al tovalló hi ha estampada la rosa de l'escut de la ciutat i de les tres copes sobresurten l'àliga, el drac i la mulassa, que ha dibuixat la mateixa Ruscalleda. “És una taula de festa major, que provoca celebració i festa; i és un vestit a mida per a la festa de Reus”, va explicar, alhora que confessava que li havia fet molta il·lusió l'encàrrec de l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) i que havia vist uns quants DVD per conèixer bé el bestiari de Reus. “Reus té una festassa; la de Sant Pol de Mar és molt més petita i modesta”, va dir.

En els últims quatre anys, l'IMAC ha decidit encarregar a creadors no vinculats directament amb les arts gràfiques el disseny dels cartells de Sant Pere. El primer va ser el dissenyador Custo Dalmau i el segon, l'artista Marcel·lí Antúnez. L'any passat l'encàrrec el va assumir l'arquitecta Benedetta Tagliabue, i enguany, la cuinera Carme Ruscadella, que es va oferir per realitzar el cartell de franc, tot i que l'IMAC ha sufragat els 2.000 euros que ja tenia pressupostats per a l'encàrrec. La regidora de Cultura, Empar Pont, es va mostrar satisfeta per la línia que s'ha seguit en aquest mandat municipal d'encarregar els cartells a personalitats de prestigi del país: “Enguany també volíem que el cartell estigués relacionat amb la cuina de la festa major”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.