Cultura

71-65. El Menorca segueix amb vida i ajorna la salvació del Manresa

El conjunt menorquí conserva opcions de continuïtat a l'ACB

A causa de la derrota l'Assignia no ha pogut segellar aquest diumenge la permanència

El Menorca Bàsquet ha aconseguit un triomf (71-65) contra l'Assignia Manresa (Bages) que li permet seguir amb vida a l'ACB i complicar la vida a l'equip de Ponsarnau, que no ha pogut segellar avui la permanència.

El conjunt d'Oms, gràcies a un gran segon quart i a un joc molt coral en atac, ha abatut els catalans, entre els quals ha destacat Montáñez, amb 26 punts.

El Manresa ha arrencat amb un parcial de 0-10 que ha obligat Olmos a aturar el partit molt aviat. L'equip de Ponsarnau, emparat en una gran direcció de San Miguel i amb un Slokar fent molt de mal al pal baix, ha agafat d'entrada un avantatge considerable (4-12).

El Menorca presentava baixos percentatges en el tir i Ciorciari perdia pilota rere pilota, de manera que ha decidit fiar-ho tot a la seva defensa. Amb Otegui i Sanders en pista el conjunt balear ha millorat.

Dos triples consecutius de Radenovic i Limonad i la intensitat enrere han generat un parcial de 10-0 que ha igualat la cita. Malgrat que Majstorovic havia aparegut, el Menorca Bàsquet ha arribat a temps per igualar el període (18-18, primer quart).

El Manresa s'havia quedat sense llums en atac i l'arrencada del segon quart així ho ha demostrat. Un parcial de sortida de 7-0 ha disparat el Menorca, mentre Slokar estava a la banqueta carregat de faltes (25-18).

La direcció de Limonad i la força d'Otegui han lligat de mans el Manresa, que havia perdut la brúixola en atac. L'equip d'Oms dominava el rebot en els dos taulers i les pèrdues d'Alzamora han acabat per trasbalsar els catalans, que s'han quedat a 7 punts en el segon quart (34-25).

Els visitants han millorat gràcies al seu perímetre i els triples de San Miguel i Grimau l'han acostat en la posada de llarg del tercer període (36-34). Però un parcial de 7-0 del Menorca després d'un triple de Limonad i dues cistelles de Víctor han tornat a obrir el forat (43-34).

Una antiesportiva a Slokar amb 48-38 ha amenaçat de fracturar el partit, però Montáñez ha enfilat 7 punts consecutius i el Manresa ha seguit sense caure malgrat el triple sobre la botzina de Caio Torres (56-45, tercer quart).

Un triple de Diego Sánchez ha ampliat la distància, però tres jugades de 2+1 del Manresa (dos de Montáñez i una Slokar) han posat el 61-54 a 6'19''. L'equip de Ponsarnau seguia viu gràcies a Montáñez i els percentatges en el tir exterior del Menorca s'han desplomat, de manera que el partit anava cap a un final a cara o creu. Slokar i San Miguel han acostat els manresans (62-59 a 3'28'') i als illencs els ha entrat la por.

Fins que una antiesportiva de Gladyr a Otegui a 1'29'' per a la conclusió ha permès que l'equip d'Oms tancar-se el partit (71-65).

Fitxa tècnica

71 - Menorca Bàsquet (18+16+22+15): Ciorciari (2), Limonad (12), Victor (10), Donaldson (8), Radenovic (10) -cinc inicial-, Servera, Otegui (10), Caio Torres (3), Sanders (10) i Diego Sánchez (6).

65 - Assignia Manresa (18+7+20+20): San Miguel (4), Grimau (9), Dani López, Slokar (14), Majstorovic (8) -cinc inicial-, Hernández, Alzamora (2), Gladyr (2), Montáñez (26) i Lewis.

Àrbitres: Pérez, Guirao i Castillo. Han eliminat per faltes San Miguel.

Incidències: partit disputat al pavelló Menorca davant d'uns 3.800 espectadors.