Cultura

Gent

Un festival de volums blancs

Com ja és habitual en la Barcelona Bridal Week (BBW), Rosa Clarà va obrir el foc ahir a la tarda en solitari amb una desfilada farcida de vestits d'impacte pel gran volum de les seves faldilles i els cossos delicats fets amb puntes de Chantilly que fan reviure una línia anys 50 modernitzada. El color, el blanc, i la filosofia general, minimalista, amb poques frivolitats. En aquesta col·lecció no hi ha ni floritures ni complements, tan sols les línies pures d'uns vestits que de vegades mostren faldilles farcides de plecs al biaix i altres que juguen amb la cotilleria i també s'atreveixen amb la naturalitat de combinar un bodi de punt de seda amb una llarga faldilla. Molt elegants resultaven els dissenys que semblaven sorgir d'una comèdia nord-americana dels anys 30: en to xampany brillant, amb drapejats que s'ajusten al cos i gran caiguda en les faldilles. Es pot dir que Rosa Clarà té un estil propi, i li és fidel cada temporada perquè funciona al carrer.

Però amb la moda no n'hi ha prou. La desfilada de la firma, ja molt posicionada en el sector i en constant expansió, no és només un aparador de disseny, sinó també un exercici de màrqueting on brillen les convidades estel·lars, les que han estat vestides de núvia per la casa i les que s'hi vestiran. Ahir Carla Goyanes, que té previst casar-se al juliol, buscava inspiració al costat de Sonsoles Suárez (filla d'Adolfo Suárez), Fabiola (dona de Bertín Osborne) i Amanda Hearst, nova assessora de Clarà. Totes les celebrities van anar després al còctel fashion que la firma oferia al Museu Picasso de Barcelona.

El president del govern, Artur Mas (acompanyat amb la sempre fidel al Gaudí Helena Rakosnik) va voler ser present en l'obertura de la setmana nupcial de Barcelona, que s'ha posicionat al món com a aparador de referència. Clarà ha apostat fort pel saló que s'inicia divendres amb la contractació d'un espai de 2.500 metres quadrats els tres dies que dura la fira per ubicar les seves marques i fer la seva convenció de clients anual. Segons el director de la BBW, Àlex Flaqué, l'esforç d'internacionalització de la fira que es va fer fa uns anys l'ha salvat de la crisi perquè ha portat molts visitants estrangers i nous estands de firmes de fora. Flaqué afirma que malgrat que les últimes dades a tot l'Estat assenyalen que el nombre de bodes va disminuir un 4% en el primer semestre del 2010 i que també s'ha reduït la quantitat destinada al vestuari nupcial, “això no afecta un sector que ha trobat en l'exportació la resposta a la crisi interior”.

I mentre veiem passar núvies ens arriba que Arnold Schwarzenegger i Maria Schriver, una parella d'anys, se separen. La part positiva és que quan trobin un nou amor hi haurà més bodes, i més vestits per estrenar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.