cultura

El Bloc reclama un teatre adequat per a Dénia

Josep Crespo i Dolors Alexandre presenten les propostes en matèria d'Educació i proposen la revitalització de certàmens i premis literaris i culturals

El BLOC de Dénia ha presentat les propostes en matèria de Cultura que inclou en el seu programa electoral per a les Eleccions Municipals del pròxim 22 de maig. Josep Crespo i Dolors Alexandre, han remarcat que aquesta formació política valenciana, sempre ha sigut pioner en cultura a Dénia i exemple de gestió i responsabilitat en l'ús de recursos i diners de tots. Per això entre les propostes de la formació està la de la necessitat d'un teatre adequat a Dénia molt lluny del projecte faraònic de la Nau que ha plantejat l'actual equip de govern.

Josep Crespo ha explicat la història del BLOC en matèria cultural que es remunta als anys 60 quan Vicent Balaguer, Josep Antoni Devesa munten la primera exposició de llibres en català o quan el 1974 amb Sebastià Garcia s'aconsegueixen els cursos de valencià per a professors i persones interessades.

Dolors Alexandre, ha explicat les propostes del BLOC consistents a mantenir la regularitat i tradició del directe en: Música a les agustines, Jazz a Torrecremada, Música al Castell, Havaneres al port, concerts de música per a joves, concerts de la banda, activitats i concerts de l'Ateneu. En el camp del teatre es proposa la revitalització del projecte Alcover i teatre de qualitat per a menuts en diumenge.

També s'hi apunta l'afavoriment de noves tendències i projectes en les diferents branques de l'art, la revitalització de certàmens i premis, recuperar Scenia i potenciar les noves iniciatives com la del certamen de curts i els treballs artístics que realitzen persones que viuen i treballen a Dénia en l'àmbit privat.

Per al BLOC de Dénia, cal endreçar el patrimoni i fer-lo accessible als ciutadans, posar en marxa projectes com una pinacoteca que albergue el fons d'Aida Valls, vídua de Joan Chabás. Obrir un museu del mar amb difusió de personatges històrics a Dénia, proposar rutes guiades per la ciutat, projectes per afavorir el coneixement de l'entorn històric cultural, dels escolars... Tot un seguit d'actuacions que aprofiten els recursos i ensenyen a valorar i estimar la pròpia història i cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.