Cultura

El Maspons inesperat

Pocs mesos després que la col·lecció par­ti­cu­lar d'Oriol Mas­pons ingressés al Museu Naci­o­nal d'Art de Cata­lu­nya (MNAC), el Select Kafé de Sant Feliu de Guíxols ofe­reix l'opor­tu­ni­tat, fins al 10 de juny, de con­tem­plar algu­nes de les sèries menys cone­gu­des d'aquest històric fotògraf bar­ce­loní tan reti­cent a les expo­si­ci­ons a Oriol Mas­pons. Col·lecció per­duda, una selecció d'una tren­tena d'imat­ges data­des entre els anys cin­quanta i setanta que retor­nen la mirada entre inno­cent i pro­vo­ca­dora d'un dels millors intèrprets de l'Espa­nya de la post­guerra.

L'expo­sició ha estat comis­sa­ri­ada per Ramon Llinàs Vila, pin­tor, dis­se­nya­dor de moda i amic per­so­nal de Mas­pons des de la infància, de qui va ser veí d'escala a Bar­ce­lona. Aquesta fami­li­a­ri­tat amb el fotògraf li ha permès tenir accés franc al seu estudi, on fa poc van loca­lit­zar ple­gats unes imat­ges quasi obli­da­des que han ser­vit per a l'expo­sició de Sant Feliu. Entre les foto­gra­fies esco­lli­des, Ramon Llinàs des­taca un “retrat impres­si­o­nant” de Bri­gitte Bar­dot fet a París el 1958, o la imatge publi­citària d'una cam­pa­nya per a la Creu Roja de 1970 en què el fotògraf va fer aparèixer el seu fill, Àlex Mas­pons, lla­vors de només un any, al cos­tat de qua­tre infants més que repre­sen­ta­ven les ètnies del món. Hi ha també esce­nes de l'Eivissa exal­tada i bohèmia dels anys sei­xanta, i de la famosa Gauche Divine, vista amb un pecu­liar sen­tit de l'humor, a més de retrats de Sal­va­dor Dalí o de la dis­se­nya­dora de joies i mece­nes Elsa Peretti, la medi­ació de la qual ha estat deci­siva en la donació del fons del fotògraf al MNAC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.