Cultura

Una Fura dels Baus gastronòmica

‘Degustación de Titus Andronicus' arriba al Mercat de les Flors amb la complicitat de deu restaurants

La crisi fa que s'hagi retallat un any la gira per Europa. Es tornarà a intentar el 2013.

La Fura dels Baus cele­bra els 25 anys del Mer­cat de les Flors (un esce­nari habi­tual per a la com­pa­nyia durant dècades) pre­sen­tant Degus­tación de Titus Andro­ni­cus, un espec­ta­cle en cas­tellà que tras­llada el drama més san­gui­nari de Shakes­pe­are al llen­guatge furer de so, movi­ment dels actors en grans pla­ta­for­mes i grans pan­ta­lles que envol­ten els 800 espec­ta­dors. L'obra s'estrena demà i estarà en car­tell fins al 5 de juny. La nove­tat és que aquest cop s'incor­pora el sen­tit del gust i també el de l'olor (que, fins lla­vors, era gai­rebé acci­den­tal i ara es tre­ba­lla perquè la seva presència arribi a tots els espec­ta­dors).

El direc­tor, Pep Gatell, va convèncer Andoni Adu­riz, del res­tau­rant Muga­ritz, perquè inves­tigués què es podia ofe­rir d'ali­ment per a aquell espec­ta­cle. La peça de Shakes­pe­are acaba amb una gran festa en què els con­vi­dats men­ja­ran, sense saber-ho, carn dels fills de Tamora. És la cruel ven­jança del gene­ral que, fins a l'assas­si­nat dels seus fills (i la vio­lació de la filla, Lavínia), havia actuat amb justícia i honor. A l'escena, hi ha 28 espec­ta­dors que par­ti­ci­pen del sopar, cui­nat seguint la ins­pi­ració de Muga­ritz. Per poder pujar a la pla­ta­forma final, cal par­ti­ci­par en un con­curs diari que es fa al web www.​furatitus.​com.Els gua­nya­dors llui­ran unes llan­ces durant l'espec­ta­cle. Serà el seu passi per pujar per les esca­les en direcció a l'àpat antro­pofàgic. La versió de la tragèdia s'ha reduït àmpli­a­ment. La poe­sia de Shakes­pe­are s'ha plas­mat en els vídeos. Els text ajuda a seguir esquemàtica­ment l'evo­lució de la tragèdia.

Deu còmpli­ces

Deu res­tau­rants (Gresca, Toc, Dos Cie­los, Comi­ols, Embat, Manairó, Saüc, Cae­lis, Hisop i Abac) s'han impli­cat en el pro­jecte. Han creat un menú específic, ins­pi­rant-se en l'obra i la cuina romana de l'època (com va fer Adu­riz per a l'escena). Qui trii aquest menú tindrà una rebaixa a l'entrada del Mer­cat de les Flors.

L'espec­ta­cle fa un any que gira. La idea era fer un segon any per Europa però la crisi acon­se­lla viat­jar a l'Amèrica Lla­tina. El 2013 pro­va­ran de tan­car la gira amb una tor­nada a Europa, si hi ha pos­si­bi­li­tats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.