Cultura

Crítica

clàssica

Tedi exquisit

Curiós recital el d'Andreas Scholl, en el seu debut al Liceu, amb un començament i un final idèntics i radicalment diferents. La distància és la que hi ha entre la veu descentrada amb què el contratenor alemany obria la sessió amb Music for a while, de Purcell, i la màgia destil·lada a la mateixa obra com a segona propina. Les dimensions del teatre jugaven en contra de Scholl, un cantant que guanya en la distància curta, de veu ben projectada, sobretot l'agut, tot i que limitada en volum i color, més predisposat a la melangia acaronadora, al plany a mitja veu, a la tendresa continguda que no pas a l'esquinçament tràgic o a l'ímpetu dramàtic.

El programa, construït en clau britànica al cent per cent, tendia igualment a la monotonia expressiva, i la discreta participació, ja fos al clave o al piano, de Tamar Halperin no ajudava gaire a sortir de certa fredor, d'un tedi amarat d'exquisidesa musical, però tedi al capdavall. Cert és que Scholl es va deixar anar i va aconseguir que part del públic l'acompanyés a Man is of the woman made, de Purcell, però com a entertainer el seu futur seria incert.

Això sí, quan els astres estaven alineats, Scholl creava un clima especial, una unció compartida entre escena i sala, i llavors es produïa el miracle. Va ser, per exemple, a Have you seen but a white lily grow?, de Robert Johnson, a l'ària de Rodelinda, a l'entranyable The water is wide, o a la primera propina, una ària de Saul.

Andreas Scholl
Gran Teatre del Liceu, 16 de maig


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Blaumut i Genna protagonitzaran demà una gran festa gratuïta al Village del Sons del món

roses
crònica

Força de la natura

Música

El ‘Trifàsic’ d’Arnau Tordera i la Cobla Sant Jordi inaugura Amb So de Cobla

Palamós
Maria del Mar Bonet
Cantautora

“Quan sento en vinil algun disc que m’agrada molt, ploro”

Sant Feliu de Guíxols
llibres

Davant l’esplendor de Salvat-Papasseit

Barcelona
Maria Nicolau
Cuinera sense restaurant

"A mi no em crema ni Crist! Jo soc la flama i no tinc por d'encendre-ho tot"

Barcelona
MÚSICA

Una cançó de Figa Flawas, entre les 50 més escoltades d’Spotify

VALLS
ARTS ESCÈNIQUES

Les Nits de Circ debuten demà a Besalú i saltaran dimarts a Roses

besalú
teatre

El Teatre de Blanes presenta una programació amb Pep Plaza, Fermí Fernández i Fernando Tejero

Blanes